Pastırmalı Humus |
02-22-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Pastırmalı HumusPastırmalı Humus 6 kişilik Malzeme: 1 su bardağı nohut 1 kahve fincanı tahin Yarım limon 3 diş sarımsak 2 dilim pastırma Tuz 1 kahve fincanı zeytinyağı 10 gr tereyağ Tarifi En az 6 saat öncesinden ısladığınız nohutları iyice yumuşayana kadar haşlayın Suyunu süzdürün, soğuduktan sonra blenderden geçirerek püre haline getirin Tahin ekleyerek iyice karıştırın Yarım limon suyu, tuz, ezilmiş sarımsaklar ve zeytinyağının yarısını ekleyerek iyice karıştırın Servis tabağına alın Ayrı bir tavada ince kıyılmış pastırmayı Tereayağ, kırmızıbiber ve kalan zeytinyağı ile az kavurun Humusun üzerine yerleştirerek taze kekik ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|