![]() |
Turunç Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Turunç Reçeli Turunç Reçeli Malzemeler: ![]() * 7-8 turunç * 1,5 kilo şeker * 2 su bardağı su * Yarım limon suyu Hazırlanışı: Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır ![]() ![]() ![]() ![]() Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir ![]() ![]() Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır ![]() ![]() Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|