Turunç Reçeli |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Turunç Reçeli Turunç Reçeli Malzemeler: * 7-8 turunç * 1,5 kilo şeker * 2 su bardağı su * Yarım limon suyu Hazırlanışı: Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz Kabuklar dilimler halinde çıkarılır Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor![]() Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar![]() Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı![]() Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|