Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
reçeli, turunç

Turunç Reçeli

Eski 02-15-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Turunç Reçeli



Turunç Reçeli

Malzemeler:

* 7-8 turunç
* 1,5 kilo şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limon suyu






Hazırlanışı:
Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz Kabuklar dilimler halinde çıkarılır Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor

Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar

Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı

Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.