ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turunç Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=102446)

Şengül Şirin 02-15-2010 11:30 PM

Turunç Reçeli
 
2 Eklenti(ler)
Turunç Reçeli

Malzemeler:
http://www.gizlikapi.org/images.gif
* 7-8 turunç
* 1,5 kilo şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limon suyu




Hazırlanışı:
Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır. Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz. Kabuklar dilimler halinde çıkarılır. Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor.

Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir. Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar.

Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır. Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı.

Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır. Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir. Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.