![]() |
Turunç Reçeli
2 Eklenti(ler)
Turunç Reçeli Malzemeler: http://www.gizlikapi.org/images.gif * 7-8 turunç * 1,5 kilo şeker * 2 su bardağı su * Yarım limon suyu http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1266265727 http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1266265727 Hazırlanışı: Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır. Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz. Kabuklar dilimler halinde çıkarılır. Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor. Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir. Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar. Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır. Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı. Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır. Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir. Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.