Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2009un, belirledi, bursa, iyi, kitabını, mutfağı, olarak

2009'Un En İyi Kitabını Bursa Mutfağı Olarak Belirledi

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2009'Un En İyi Kitabını Bursa Mutfağı Olarak Belirledi

2009'un en iyi kitabını Bursa Mutfağı olarak belirledi

Yemek kitaplarının Nobel'i olarak bilinen "Gourmand World Cookbook Awards", 2009'un en iyi kitabını "Bursa Mutfağı" olarak belirledi

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan, şef Ömür Akkor'un kaleme aldığı "Bursa Mutfağı" kitabı, dünyanın en prestijli yemek kitabı yarışması "Gourmand World Cookbook Awards"un yerel mutfak kategorisinde 2009'un en iyi kitabı seçildi

Ömür Akkor, beş yıl önce Bursa'yı karış karış gezerek şehrin zengin yemek kültürüne ait unutulmuş lezzetlerini araştırmış ve bu kitap çıkmıştı Hamur işlerinden sebze yemeklerine, et yemeklerinden tatlılara zengin ve otantik bir içeriğe yer verilen kitapta, 140 tarifin 120'si ilk kez yemek literatürüne girmişti

Yemek kitaplarının Nobel'i olarak bilinen "Gourmand World Cookbook Awards"a bu yıl 136 ülkeden yaklaşık 5 bin kitap başvurdu "Bursa Mutfağı" ilk 20'ye kalarak "2009'un En İyi Yemek Kitabı" finalisti olurken yerel mutfak kategorisinde ise 2009'un en iyi kitabı seçildi Ömür Akkor'a ödülü, 11 Şubat'ta Paris'te düzenlenen Yemek Kitapları Fuarı'nın açılışı sırasında gerçekleştirilecek törende verilecek

ZAMAN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com