![]() |
Bakkal... |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Bakkal...EVET ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünceler, şartlar, kavramlar, kurumlar, gereklilikler, alışkanlıklar ![]() ![]() ![]() Kimi yok oluyor, kimi dönüşüyor ![]() Bakkalın başına gelen de bu ![]() Evet ![]() ![]() ![]() “Bakkal”ı savunmak, tek kanallı televizyona methiye düzmek, yahut şehirlerarası konuşabilmek için üç gün beklemek zorunda kalındığı günlere geri dönmeyi istemek gibi olabilir ![]() Evet ![]() ![]() ![]() “Toplumsal barış” gibi parlak lafların da gereği yoktur ![]() Ama bendeki nedeni farklı bunun ![]() “Parlak laf” aynı zamanda “içi boş laf” oluyor çoğu zaman ![]() ![]() Zaten ben parlak laf edemem ![]() “Gerçek bir köşe yazarı” değilim çünkü ![]() “Aklımdan geçenler”le “içimden gelenler”i yazıya dökerken, bunlara bir de “toplumsal boyut” katma becerim yok ![]() İşte şimdi de siyasetten, ekonomiden, toplumdan bağımsız, sadece kendim için bakkallar üzerine bir şeyler karalamak istiyorum ![]() Bakın, sırf bakkaldan alışveriş edebilmek için yıllardır bir sürü avantajına rağmen bir siteye taşınmamakta direniyorum ben ![]() Biliyorum çünkü ![]() ![]() ![]() ![]() Belki bir zaman yakındaki bir bakkala uğrayıp dönerim eve ama sonra bir gün ben de yoğurdu internetten sipariş edebilirim ![]() Hayır, bunu istemiyorum! Bakkalıma alıştığım için semt bile değiştirmiyorum, ne diyorsunuz siz! Derdimin ne olduğunu biliyorum ![]() Ben “yüzde yüz değişmiş bir hayat”ın içinde olmayı istemiyorum ![]() Yürüyüp giderken, yanımda tanıdığım, bildiğim bir şeyler olsun istiyorum ![]() ![]() Sanki bakkal da yok olursa, babasından kalan her şeyi satıp savan değer bilmez evlada dönüşeceğim ![]() Hem bakkal benim için sadece “bakkal” değil ki! İstediğim an kapısını çalabileceğim komşum o aynı zamanda ![]() Çayını içtiğim, siyasetten ekonomiye geniş bir yelpazede laflayabildiğim, mahallemdeki haberleri aldığım “nöbetçi arkadaş”ım o benim ![]() “Emanetçi”m hem de ![]() Evde olmadığım zamanlarda “teslimatçı”m ![]() Marketteki, raflara durmadan mal takviyesi yapan çocuk kesmez beni ![]() Deterjanların “adres”ini soracağım, o da eliyle ötede bir yeri işaret edip “Şu tarafta hanımefendi” diyecek, hepsi bu! Biliyorum, bu satırlar çoğu insan için benim bir “nostalji budalası” olduğumdan başka bir şey ifade etmiyor ![]() Umurumda değil ![]() Ben de herkes kadar biliyorum, her devrin “gerekliler”, “gereksizler” listeleriyle geldiğini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PAKİZE SUDA |
![]() |
![]() |
|