Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir ) Malzemeler: 5 su bardağı su 1/2 kilo karnabahar 1 büyük boy soğan 1 orta boy havuç 1/2 limon suyu 3 diş sarımsak 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Tencereye sıvı yağı koyarak küp doğranmış soğanları pambeleşinceye kadar kavurun Küçük parçalara ayrılmış karnabaharları da ekleyerek 10 dakika ateşte tutun Küçük doğranmış haşlanmış havuçlarıda ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırın Daha sonra süzgeçle süzüp püre haline getirip tekrar tencereye alın Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek 20-25 dakika daha pisişirin Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile unu kaynamakta olan çorbadan 2-3 kaşık alarak birlikte çırpın Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya katın Üzereine limon katarak servise hazır hale getirin
|
|
|
|