![]() |
Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )
Karnabahar Çorbası Tarifi ( Eskişehir )
Malzemeler: 5 su bardağı su 1/2 kilo karnabahar 1 büyük boy soğan 1 orta boy havuç 1/2 limon suyu 3 diş sarımsak 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Tencereye sıvı yağı koyarak küp doğranmış soğanları pambeleşinceye kadar kavurun.Küçük parçalara ayrılmış karnabaharları da ekleyerek 10 dakika ateşte tutun.Küçük doğranmış haşlanmış havuçlarıda ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırın.Daha sonra süzgeçle süzüp püre haline getirip tekrar tencereye alın.Yeterince tuz ve karabiber ekleyerek 20-25 dakika daha pisişirin.Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile unu kaynamakta olan çorbadan 2-3 kaşık alarak birlikte çırpın.Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya katın.Üzereine limon katarak servise hazır hale getirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.