![]() |
Pazı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı Çorbası TarifiMalzemeler
Pazı saplarını yıka, yarım santimetreden ince ince kıy ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yaparken, sarımsağı bir limon suyuna pul biberler karıştır, üstüne dök ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pazı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı Çorbası TarifiPazı Çorbası Tarifi Malzemeler: Yarım demet pazı 500 gr ![]() Yarım su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu yada 1 adet etsu tableti 2 soğan 2 kaşık tereyağı Tuz Pulbiber Nane Yapılışı: Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin, iyice yumuşaymca et suyunu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pazı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı Çorbası TarifiMalzemeler • 1 demet pazı (sadece sapları kullanılacak) • Yarım su bardağı kırmızı mercimek • 1 su bardağı yeşil mercimek • 1 adet orta boy havuç • 1 adet orta boy patates • 2 yemek kaşığı limon suyu • 2 yemek kaşığı nar ekşisi • 2 çay kaşığı tuz • 8- 9 su bardağı sıcak su Sos için: • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz) • 1 yemek kaşığı küzbara • 6- 8 diş dövülmüş sarımsak • 1 yemek kaşığı kuru nane • 1 çay kaşığı kimyon Hazırlanışı 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() alın ![]() 5 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pazı Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı Çorbası Tarifi1 demet pazı (sadece sapları kullanılacak) ½ su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı nar ekşisi 2 çay kaşığı tuz 8-9 su bardağı sıcak su Sos için: 1 fincan zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı küzbara 6-8 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kimyon Pazıların sadece saplarını alıp incecik doğrayın ve yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() Havuç ve patatesi soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Çorba pişince tuz, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ![]() Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() Sosu çorbaya ekleyip karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|