![]() |
Pazı Çorbası Tarifi
Malzemeler
Pazı saplarını yıka, yarım santimetreden ince ince kıy. Patatesi rendele, soğanı yemeklik şekilde kıy. Altı su bardağı suyu tencereye koy. Soğanı, patatesi, pazı saplarını, mercimeği, pirinci de ilave et, bir taşım kaynat, yağını, tuzunu, tavuk bulyonu ilave et ve bir saat kısıkta pişir. Servis yaparken, sarımsağı bir limon suyuna pul biberler karıştır, üstüne dök. |
Pazı Çorbası Tarifi
Pazı Çorbası Tarifi
Malzemeler: Yarım demet pazı 500 gr. yoğurt Yarım su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu yada 1 adet etsu tableti 2 soğan 2 kaşık tereyağı Tuz Pulbiber Nane Yapılışı: Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin, iyice yumuşaymca et suyunu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın. Pazı yapraklarını (pazı bulamazsanız ıspanak da olabilir.) Yıkayıp incecik kıyın. Çorbaya ekleyin. Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın. Tuzunu ekleyin. Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın. Soğanları küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. |
Pazı Çorbası Tarifi
Malzemeler
• 1 demet pazı (sadece sapları kullanılacak) • Yarım su bardağı kırmızı mercimek • 1 su bardağı yeşil mercimek • 1 adet orta boy havuç • 1 adet orta boy patates • 2 yemek kaşığı limon suyu • 2 yemek kaşığı nar ekşisi • 2 çay kaşığı tuz • 8- 9 su bardağı sıcak su Sos için: • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz) • 1 yemek kaşığı küzbara • 6- 8 diş dövülmüş sarımsak • 1 yemek kaşığı kuru nane • 1 çay kaşığı kimyon Hazırlanışı 1. Pazıların sadece saplarını ahp incecik doğrayın ve yıkayıp süzün. Büyükçe bir tencereye koyun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz kırmızı ve yeşil mercimeği ilave edin. 2. Havuç ve patatesi soyun. Yıkadıktan sonra rendeleyip pazının olduğu tencereye aktarın. Yaklaşık 8-9 su bardağı sıcak suyu ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Arada sırada karıştırarak pişirin. 3. Çorba pişince tuz, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 4. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Üzerine hemen közbara, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve kimyonu ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. 5. Sosu çorbaya ekleyip karıştırın. Sıcak sıcak servise sunun. |
Pazı Çorbası Tarifi
1 demet pazı (sadece sapları kullanılacak)
½ su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı nar ekşisi 2 çay kaşığı tuz 8-9 su bardağı sıcak su Sos için: 1 fincan zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı küzbara 6-8 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kimyon Pazıların sadece saplarını alıp incecik doğrayın ve yıkayıp süzün. Büyükçe bir tencereye koyun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz kırmızı ve yeşil mercimeği ilave edin. Havuç ve patatesi soyun. Yıkadıktan sonra rendeleyip pazının olduğu tencereye aktarın. Yaklaşık 8-9 su bardağı sıcak suyu ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Arada sırada karıştırarak pişirin. Çorba pişince tuz, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Üzerine hemen közbara, dövülmüş sarımsak, kuru nane ve kimyonu ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Sosu çorbaya ekleyip karıştırın. Sıcak sıcak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.