Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, gaziantep, maş, tarifi

Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)



Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)

1,5 su bardağı maş
1 çay bardağı pirinç
3 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarhun
2 çorba kaşığı tereyağı
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Maş yıkanır, üzerine yeteri kadar su konur, yumuşayana kadar haşlanır Kabukları çıkarsa alınır Üzerine 8 su bardağı sıcak su, yıkanmış pirinç katılır Yaklaşık 10 dakika sonra yarım daire şeklinde doğranmış soğanlar ve tuz atılır Tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika sonra eritilmiş tereyağı, pul biber ve tarhun ilave edilir, karıştırılır, ateşten alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.