Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep) 1,5 su bardağı maş 1 çay bardağı pirinç 3 adet orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tarhun 2 çorba kaşığı tereyağı 8 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Maş yıkanır, üzerine yeteri kadar su konur, yumuşayana kadar haşlanır Kabukları çıkarsa alınır Üzerine 8 su bardağı sıcak su, yıkanmış pirinç katılır Yaklaşık 10 dakika sonra yarım daire şeklinde doğranmış soğanlar ve tuz atılır Tencerenin kapağı kapatılır 15 dakika sonra eritilmiş tereyağı, pul biber ve tarhun ilave edilir, karıştırılır, ateşten alınır |
|