ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016927)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:17 AM

Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)
 
Maş Çorbası Tarifi (Gaziantep)

1,5 su bardağı maş
1 çay bardağı pirinç
3 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarhun
2 çorba kaşığı tereyağı
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Maş yıkanır, üzerine yeteri kadar su konur, yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları çıkarsa alınır. Üzerine 8 su bardağı sıcak su, yıkanmış pirinç katılır. Yaklaşık 10 dakika sonra yarım daire şeklinde doğranmış soğanlar ve tuz atılır. Tencerenin kapağı kapatılır. 15 dakika sonra eritilmiş tereyağı, pul biber ve tarhun ilave edilir, karıştırılır, ateşten alınır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.