![]() |
Çiftlik Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiftlik Çorbası TarifiMalzemeler
Bütün sebzeler ince ince kıyılır ![]() ![]() Üzerine yarım fincan un eklenir ![]() ![]() ![]() Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır ![]() Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz konur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çiftlik Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiftlik Çorbası TarifiÇiftlik Çorbası Tarifi 2 adet patates 2 adet havuç 1 adet kabak 1 adet kereviz 1 adet pırasa 2 adet kuru soğan 200 gr ![]() 4 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı un 3 litre kadar et suyu veya tavuk suyu 100 gr ![]() Yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber Patatesleri, havuçları, kabağı, kerevizi ve kuru soğanları ayıkladıktan sonra, tavla zarı büyüklüğünde keselim ![]() Pırasayı soyduktan sonra, yeşil kısımlarını kesip atalım ![]() ![]() 50 gr ![]() ![]() Arkasından pırasaları, tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra havuçları, kerevizleri, kabakları, patatesleri ve ikiye böldüğümüz sarımsakları tencereye ilave edip hep birlikte 3-4 dakika daha kavuralım ![]() En son olarak da unu ve salçayı ilave edip1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra, yeterince tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, et veya tavuk suyunu da tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim ![]() Kıymaya yeterince tuz, karabiber ilave edip, iyice yoğuralım ![]() ![]() Çorbanın pişmesine yakın, ince kıydığımız maydanozları ve köftecikleri tencereye ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra, limon suyu koyarak, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|