ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Çiftlik Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016919)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:18 AM

Çiftlik Çorbası Tarifi
 
Malzemeler
  • 250 gr Kıyma
  • 10 bardak Su ya da Et Suyu
  • 1 adet dolmalık Kabak
  • 5-6 sap Maydanoz
  • 2 adet orta boy Patates
  • 4 yemek kaşığı Yağ
  • 2 adet Havuç
  • 1 yemek kaşığı Domates Salçası
  • 1 baş Kereviz
  • Tuz, Karabiber
  • 2 adet Kuru Soğan
  • 2 diş Sarımsak
  • ½ kahve fincanı Un
Yapılışı

Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur.

Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.

Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.

Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir.

Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz konur.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:18 AM

Çiftlik Çorbası Tarifi
 
Çiftlik Çorbası Tarifi

2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet pırasa
2 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 litre kadar et suyu veya tavuk suyu
100 gr. margarin
Yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber

Patatesleri, havuçları, kabağı, kerevizi ve kuru soğanları ayıkladıktan sonra, tavla zarı büyüklüğünde keselim.
Pırasayı soyduktan sonra, yeşil kısımlarını kesip atalım. Beyaz kısmını uzunlamasına ikiye kestikten sonra ince ince kıyalım.
50 gr. margarini tencereye koyup erittikten sonra, ilk olarak ince ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip pembeleştirelim.
Arkasından pırasaları, tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra havuçları, kerevizleri, kabakları, patatesleri ve ikiye böldüğümüz sarımsakları tencereye ilave edip hep birlikte 3-4 dakika daha kavuralım.
En son olarak da unu ve salçayı ilave edip1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra, yeterince tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, et veya tavuk suyunu da tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
Kıymaya yeterince tuz, karabiber ilave edip, iyice yoğuralım. Nohut büyüklüğünde köftecikler yuvarlayıp, kalan 50 gram margarin yağında kavuralım.
Çorbanın pişmesine yakın, ince kıydığımız maydanozları ve köftecikleri tencereye ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra, limon suyu koyarak, servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.