Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etinden, kuzu, suyu, tarifi

Et Suyu (Kuzu Etinden) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyu (Kuzu Etinden) Tarifi



Et Suyu (Kuzu etinden)

Kullanılacak malzeme : 12 bardak (3 lt) su, 1 kg 250 gr kuzu eti, 1 iri havuç, 1 baş soğan, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz, 1/4 pırasa

Yapılışı: Bir tencereye su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarmısak ve tuz konur Tencere üstü açık olarak ateşe oturtulur Su ısındıkça yüzeyinde belirecek köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır Sonra tencerenin kapağı örtülür Et yumuşayıncaya kadar, yani bir buçuk saat kadar hafif ateşte kaynatılır Et pişince bir tabağa alınır Tencerede kalan 8-9 bardaklık su ince süzgeçten geçirilir Böylece et suyu yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.