ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Et Suyu (Kuzu Etinden) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016846)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 10:31 AM

Et Suyu (Kuzu Etinden) Tarifi
 
Et Suyu (Kuzu etinden)

Kullanılacak malzeme : 12 bardak (3 lt) su, 1 kg 250 gr kuzu eti, 1 iri havuç, 1 baş soğan, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz, 1/4 pırasa.

Yapılışı: Bir tencereye su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarmısak ve tuz konur. Tencere üstü açık olarak ateşe oturtulur. Su ısındıkça yüzeyinde belirecek köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır. Sonra tencerenin kapağı örtülür. Et yumuşayıncaya kadar, yani bir buçuk saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Et pişince bir tabağa alınır. Tencerede kalan 8-9 bardaklık su ince süzgeçten geçirilir. Böylece et suyu yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.