Tarama Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarama Mezesi Tarifi4 Kişilik Malzeme: 250 gram kırmızı balık yumurtası (kırmızı havyar- işlenmemiş tarama) 3 dilim kuru ekmek ½ limonun suyu 1 adet kuru soğan (küçük boy) 2 diş sarmısak ½ çay bardağı zeytinyağı su tuz Yapılışı: Kuru ekmek dilimlerinin içlerini avuçlarınızın içiyle ufalayınYeterince su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin Balık yumurtaları ile birlikte bir kaba alın Soğanı rendeleyin, suyu ile birlikte kaba ilave edin Sarmısağı da ezip kaba koyun Limon suyunu da koyduktan sonra beyaz bir karışım haline gelen kadar çırpın ( Bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz) Zeytinyağını çok yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin Karışım homojen bir hale geldikten sonra tabağa alıp etrafını zeytinlerle süsleyin Sıcak balık yemeklerinin yanında soğuk servis yapın |
Tarama Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarama Mezesi TarifiMalzemeler 1 Su bardağı ceviz içi 1 Kahve fincanı tahin 2 Diş sarmısak 1/2 Çay kaşığı kırmızı biber 1 Limon suyu Yarım demet maydanoz yaprağı Tuz Yapılışı: Tuzla dövülmüş sarımsak ,dövülmüş ceviz,tahin,kırmızı biber,bir kaseye konur *** Limon suyu ilave edilip karıştırılır *** Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır *** Salata tabağına alınıp,turşu,zeytin limon dilimleri ile süslenir |
Tarama Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarama Mezesi TarifiMutfak: Türk Mutfağı Süre: 30 dakika Porsiyon: 6 kişilik Malzeme: 100 gram balık yumurtası 2 dilim bayat ekmek içi 1 kahve fincanı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı kırmızı biber 1 adet limonun suyu 1/2 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bayat ekmek içleri bir kabın içine ufalanır 1 fincan kaynar süt üzerine dökülerek karıştırılır Balık yumurtaları da eklenerek pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır Limon ve zeytinyağı yavaş yavaş ilave edilir Tuz ve kırmızı biber ilave edilerek servis tabağına konur |
Tarama Mezesi Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarama Mezesi Tarifiikinizinde eLine saGLık çok süper :D tskLeerrrrr |
|