![]() |
Zeytin Ezmeli Kanepe Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytin Ezmeli Kanepe TarifiMalzeme: 100 gr siyah zeytin ezmesi 2 yk zeytin yag 2 dis sarimsak, dovulmus 1 yk kekik 1 tk pul kirmizi biber Hazırlanışı: Tum malzemeleri karistirip, ekmek dilimlerinin uzerine surup, servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytin Ezmeli Kanepe Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytin Ezmeli Kanepe Tarifi5 adet kanepelik ekmek dilimi Yarım fincan zeytinyağı 1-2 dal maydanoz yaprağı Yarım fincan limon suyu 150 gr ![]() Ekmekleri istenilen şekilde kesip, hazırlayınız ![]() Zeytin tanelerini sıcak suda bir saat ıslatıp, kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarıp, etli kısımlarını bir kâseye koyup, kaşık veya çatalla iyice eziniz ![]() Ezilen zeytin tanelerinin içine zeytinyağı ve limon suyunu koyup, biraz yumuşatınız ![]() Bu karışımı ekmek parçalarının üzerine muntazam sürüp, maydanoz, turşu, domates, turp vb ![]() ![]() Not: Hazır zeytin ezmesiyle yapacak olursanız bu karışımı olduğu gibi ekmeklerin üzerine kâfi miktar sürüp, üstlerini süsleyip, servis yapmak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|