Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, kuru, tarifi, tatlısı

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi



Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Malzemeler
  • 20 Adet Kuru Kayısı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3-4 Damla Limon Suyu
  • 20 Adet Antep Fıstığı
  • Toz Antep Fıstığı (üzerini süslemek için)
  • Kaymak (içini doldumak için)
Yapılışı
  • Kuru kayısıları yıkayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin
  • Ertesi gün kayısıları süzmeden, üzerine şekeri ilave ederek kendi suyu ile kaynatın
  • Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkın
  • Kayısılar soğuyunca, ortasını kesip arasına kaymak ve 1 adet antep fıstığı koyun
  • Üzerini toz antep fıstık ile süsleyip, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi



Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

200 g Kuru kayısı
200 g Şeker (31/3 fincan)
2 tatlı kaşığı Limon suyu (dolu olmayan)
50 g Su (3/4 fincan)
10 bardak Su
Bir lüle Kaymak

Bir tencereye, 10 bardak su içerisinde bir gün bırakılarak iyice yumuşatılmış 200 g kuru kayısı, 200 g şeker (31/3 fincan), 50 g su (3/4 fincan), 50 g su (3/4 fincan) ve iki tatlı kaşığı limon suyu (dolu olmayan) koyunuz ve yoğun bir şurup meydana gelinceye kadar aşağı yukarı 30—35 dakika pişiriniz ve pişmesini müteakip soğumaya bırakınız
Kayısılar soğuyunca, bunları ortalarından yarılarına kadar yararak, içlerine bir lüle kaymağı hepsine yetecek şekilde eşit olarak doldurunuz ve tabaklara koyarak yoğun şurubu ile birlikte servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi



250 gr kuru kayısı

15 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

Yarım limon suyu

Biraz kaymak ve toz fıstık

Öncelikle eğer kayısılarınız çok kuru ise ılık suda 15 dakika bekletinDeğilse sadece yıkamanız yeterli (çok kuru olmayanlar tercih edilirse daha iyi olur)Şeker ve suyu ocakta bir taşim kaynatınİçine kayısıları atınÜzerine limon suyunuda ekleyin ve hafif koyulaşana kadar kaynatınOcaktan alıp soğumaya bırakınSoğuyan kayısıların tek tek içini açarak,çay kaşigi yardımıyla kaymakları doldurunServis tabağına alın ve üzerine tencerede kalan şerbeti gezdirin (çok şerbetli sevmiyorsanız ona göre ayarlarsınız)Toz fıstıkla süsleyip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.