ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016369)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
 
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Malzemeler
  • 20 Adet Kuru Kayısı
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3-4 Damla Limon Suyu
  • 20 Adet Antep Fıstığı
  • Toz Antep Fıstığı (üzerini süslemek için)
  • Kaymak (içini doldumak için)
Yapılışı
  • Kuru kayısıları yıkayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin.
  • Ertesi gün kayısıları süzmeden, üzerine şekeri ilave ederek kendi suyu ile kaynatın.
  • Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkın.
  • Kayısılar soğuyunca, ortasını kesip arasına kaymak ve 1 adet antep fıstığı koyun.
  • Üzerini toz antep fıstık ile süsleyip, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
 
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

200 g Kuru kayısı
200 g Şeker (3.1/3 fincan)
2 tatlı kaşığı Limon suyu (dolu olmayan)
50 g Su (3/4 fincan)
10 bardak Su
Bir lüle Kaymak

Bir tencereye, 10 bardak su içerisinde bir gün bırakılarak iyice yumuşatılmış 200 g kuru kayısı, 200 g şeker (3.1/3 fincan), 50 g su (3/4 fincan), 50 g su (3/4 fincan) ve iki tatlı kaşığı limon suyu (dolu olmayan) koyunuz ve yoğun bir şurup meydana gelinceye kadar aşağı yukarı 30—35 dakika pişiriniz ve pişmesini müteakip soğumaya bırakınız.
Kayısılar soğuyunca, bunları ortalarından yarılarına kadar yararak, içlerine bir lüle kaymağı hepsine yetecek şekilde eşit olarak doldurunuz ve tabaklara koyarak yoğun şurubu ile birlikte servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:21 AM

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
 
250 gr kuru kayısı

1.5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

Yarım limon suyu

Biraz kaymak ve toz fıstık

Öncelikle eğer kayısılarınız çok kuru ise ılık suda 15 dakika bekletin.Değilse sadece yıkamanız yeterli (çok kuru olmayanlar tercih edilirse daha iyi olur).Şeker ve suyu ocakta bir taşim kaynatın.İçine kayısıları atın.Üzerine limon suyunuda ekleyin ve hafif koyulaşana kadar kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuyan kayısıların tek tek içini açarak,çay kaşigi yardımıyla kaymakları doldurun.Servis tabağına alın ve üzerine tencerede kalan şerbeti gezdirin (çok şerbetli sevmiyorsanız ona göre ayarlarsınız).Toz fıstıkla süsleyip servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.