![]() |
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
|
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
200 g Kuru kayısı 200 g Şeker (3.1/3 fincan) 2 tatlı kaşığı Limon suyu (dolu olmayan) 50 g Su (3/4 fincan) 10 bardak Su Bir lüle Kaymak Bir tencereye, 10 bardak su içerisinde bir gün bırakılarak iyice yumuşatılmış 200 g kuru kayısı, 200 g şeker (3.1/3 fincan), 50 g su (3/4 fincan), 50 g su (3/4 fincan) ve iki tatlı kaşığı limon suyu (dolu olmayan) koyunuz ve yoğun bir şurup meydana gelinceye kadar aşağı yukarı 30—35 dakika pişiriniz ve pişmesini müteakip soğumaya bırakınız. Kayısılar soğuyunca, bunları ortalarından yarılarına kadar yararak, içlerine bir lüle kaymağı hepsine yetecek şekilde eşit olarak doldurunuz ve tabaklara koyarak yoğun şurubu ile birlikte servis yapınız. |
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
250 gr kuru kayısı
1.5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su Yarım limon suyu Biraz kaymak ve toz fıstık Öncelikle eğer kayısılarınız çok kuru ise ılık suda 15 dakika bekletin.Değilse sadece yıkamanız yeterli (çok kuru olmayanlar tercih edilirse daha iyi olur).Şeker ve suyu ocakta bir taşim kaynatın.İçine kayısıları atın.Üzerine limon suyunuda ekleyin ve hafif koyulaşana kadar kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuyan kayısıların tek tek içini açarak,çay kaşigi yardımıyla kaymakları doldurun.Servis tabağına alın ve üzerine tencerede kalan şerbeti gezdirin (çok şerbetli sevmiyorsanız ona göre ayarlarsınız).Toz fıstıkla süsleyip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.