Bal Parmak Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bal Parmak Tatlısı TarifiBal Parmak Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 yumurta 1 paket tereyağ veya margarin (yumuşamış) 1,5 paket kabartma tozu 4,5 su bardağı un 1/2 kase irmik 1/2 çay bardağı şeker Şerbeti için; 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1/2 limon suyu Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, şekeri ilave edip yoğuralım Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim Isıtılmış 190 ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim Ve fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek io dakika kaynatıp ateşten alalım
|
|
|
|