ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bal Parmak Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016291)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:34 AM

Bal Parmak Tatlısı Tarifi
 
Bal Parmak Tatlısı Tarifi

Malzemeler
2 yumurta
1 paket tereyağ veya margarin (yumuşamış)
1,5 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1/2 kase irmik
1/2 çay bardağı şeker

Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu

Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, şekeri ilave edip yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım. Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim Isıtılmış 190 ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Ve fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.
Şerbeti için: Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave ederek io dakika kaynatıp ateşten alalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.