![]() |
Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırDamat Böreği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri ? 3 yufka ? 1 tavuk göğsü ? 1 çay bardağı sıvı yağ ? 2 su bardağı tavuk suyu ? Tuz Sosu için : ? 2 yumurta ? 2 çorba kaşığı un ? 3 çorba kaşığı yoğurt ? 2 çorba kaşığı sirke ? 4 diş sarımsak ? 1 çorba kaşığı tereyağı ? 3 su bardağı tavuk suyu ? Tuz ? Kırmızıbiber Yapılışı o Tavuk göğsünü 5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım ![]() o Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım ![]() o Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim ![]() o Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim ![]() o Yufkayı artı şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim ![]() o Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım ![]() o Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim ![]() o Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim ![]() o Bu arada sosunu hazırlayalım ![]() o Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım ![]() o Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim ![]() o Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım ![]() o Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim ![]() o Börekleri 5 dk ![]() ![]() o Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım o Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim ![]() o Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim ![]() o Sıcak sıcak servise sunalım ![]() Afiyet olsun ![]() ~~Alıntı~~ |
![]() |
![]() |
|