![]() |
Damat Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Damat Böreği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
? 3 yufka ? 1 tavuk göğsü ? 1 çay bardağı sıvı yağ ? 2 su bardağı tavuk suyu ? Tuz Sosu için : ? 2 yumurta ? 2 çorba kaşığı un ? 3 çorba kaşığı yoğurt ? 2 çorba kaşığı sirke ? 4 diş sarımsak ? 1 çorba kaşığı tereyağı ? 3 su bardağı tavuk suyu ? Tuz ? Kırmızıbiber Yapılışı o Tavuk göğsünü 5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım. o Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. o Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim. o Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. o Yufkayı artı şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim. o Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım. o Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. o Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. o Bu arada sosunu hazırlayalım. o Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. o Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim. o Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım. o Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim. o Börekleri 5 dk. daha pişirelim. o Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım o Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim. o Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim. o Sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun. ~~Alıntı~~ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.