Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, reçeli, tarifi, yapılır, yapılışı

Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

? 1 kg erik

? 1 kg şeker

? 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu

Yapılışı:

Reçel yapılacak erikler iyie yıkanır Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesiler çekirdekleri çıkarılır

Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir geçe bekletilir (ben sabah hazırladım, akşam pişirdim)

Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır

Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılı, sonra ateşten indirmeden 2-3 dakika önce limon suyu veya limon tuzu eklenir

Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk bırakılmadan iyice doldurulur

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.