![]() |
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırErik Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri ? 1 kg ![]() ? 1 kg ![]() ? 1 limon suyu veya 1 gr ![]() Yapılışı: Reçel yapılacak erikler iyie yıkanır ![]() ![]() Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir geçe bekletilir (ben sabah hazırladım, akşam pişirdim) ![]() Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir ![]() ![]() Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılı, sonra ateşten indirmeden 2-3 dakika önce limon suyu veya limon tuzu eklenir ![]() Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk bırakılmadan iyice doldurulur ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|