ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016156)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:56 AM

Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
 
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

? 1 kg. erik

? 1 kg. şeker

? 1 limon suyu veya 1 gr. limon tuzu

Yapılışı:

Reçel yapılacak erikler iyie yıkanır. Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesiler çekirdekleri çıkarılır.

Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir geçe bekletilir (ben sabah hazırladım, akşam pişirdim).

Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir. 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır.

Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılı, sonra ateşten indirmeden 2-3 dakika önce limon suyu veya limon tuzu eklenir.

Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk bırakılmadan iyice doldurulur.

Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.