Çikolatalı Floransa Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Floransa Tatlısı TarifiÇikolatalı Floransa Tatlısı Tarifi 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1/2 su bardağı su 200 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 3 yumurtanın sarısı 310 gr (1 1/4 su bardağı) krema Küçük bir tencereye şeker ve suyu koyup devamlı karıştırarak orta ateşte şekeri eritiniz Şurubu 3 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alınız Çikolata parçalarını ve sıcak şurubu miksere koyup hızlı olarak 5 saniye karıştırınız Yumurta sarılarını ekleyip 5 saniye daha karıştırdıktan sonra, kremayı koyup yüksek hızda 10 saniye daha karıştırınız Karışımı, bardaklara yada küçük kaselere boşalıtp buzdolabında 2-3 saat, koyulaşana kadar soğuttuktan sonra servis ediniz Not: Bu tatlı, mikser kullanıldığında çok kolay hazırlanır İstenirse, buzdolabına konmadan tatlıya, kar haline getirilmiş yumurta akları karıştırılır
|
|
|
|