![]() |
Çikolatalı Floransa Tatlısı Tarifi
Çikolatalı Floransa Tatlısı Tarifi
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1/2 su bardağı su 200 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 3 yumurtanın sarısı 310 gr (1 1/4 su bardağı) krema. Küçük bir tencereye şeker ve suyu koyup devamlı karıştırarak orta ateşte şekeri eritiniz. Şurubu 3 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alınız. Çikolata parçalarını ve sıcak şurubu miksere koyup hızlı olarak 5 saniye karıştırınız. Yumurta sarılarını ekleyip 5 saniye daha karıştırdıktan sonra, kremayı koyup yüksek hızda 10 saniye daha karıştırınız. Karışımı, bardaklara yada küçük kaselere boşalıtp buzdolabında 2-3 saat, koyulaşana kadar soğuttuktan sonra servis ediniz. Not: Bu tatlı, mikser kullanıldığında çok kolay hazırlanır. İstenirse, buzdolabına konmadan tatlıya, kar haline getirilmiş yumurta akları karıştırılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.