Cennet Köşkü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cennet Köşkü TarifiCennet köşkü tarifi MALZEMELER= Milföly Hamuru; 250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı) 1/2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 200 gr margarin 1/2 bardak un ( hamuru açmak için) 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için) Şurubu; 2[IMG]http://www ******** com/images/smilies/smiliv gif[/IMG]5 bardak tozşeker 1[IMG]http://www ******** com/images/smilies/smiliv gif[/IMG]5 bardak su 1/4 limon Süsü için; 1 bardak krem şanti 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık =HAZIRLANIŞI= Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın Kesilen hamurları[IMG]http://www ******** com/images/smilies/smiliv gif[/IMG] bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün 4 Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin Sonra da soğuk şuruba atın 5 Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin
|
|
Cennet Köşkü Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cennet Köşkü TarifiMilföly Hamuru; 250 gr un (2 tepeleme su bardağı) 1/2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 200 gr margarin 1/2 bardak un (hamuru açmak için) 1 yumurta sarısı (hamurun üstü için) Şurubu; 2 5 bardak tozşeker 1 5 bardak su 1/4 limon Süsü için; 1 bardak krem şanti 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandınlmış yumurta sarısı sürün Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin Sonra da soğuk şuruba atın Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şanti sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin
|
|
|
|