ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Cennet Köşkü Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015954)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:30 AM

Cennet Köşkü Tarifi
 
Cennet köşkü tarifi

MALZEMELER=

Milföly Hamuru;
250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
1/2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)
Şurubu;
2[IMG]http://www.********.com/images/smilies/smiliv.gif[/IMG]5 bardak tozşeker
1[IMG]http://www.********.com/images/smilies/smiliv.gif[/IMG]5 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem şanti
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

=HAZIRLANIŞI=

Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın.
Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde
kesin.

2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki
başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları[IMG]http://www.********.com/images/smilies/smiliv.gif[/IMG] bu
silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine
sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün.

4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha
fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın.

5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy
sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:30 AM

Cennet Köşkü Tarifi
 
Milföly Hamuru;

250 gr un (2 tepeleme su bardağı)

1/2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 bardak su

200 gr margarin

1/2 bardak un (hamuru açmak için)

1 yumurta sarısı (hamurun üstü için)

Şurubu;

2.5 bardak tozşeker

1.5 bardak su

1/4 limon

Süsü için;

1 bardak krem şanti

1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandınlmış yumurta sarısı sürün. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şanti sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.