![]() |
Cennet Köşkü Tarifi
Cennet köşkü tarifi
MALZEMELER= Milföly Hamuru; 250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı) 1/2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 200 gr margarin 1/2 bardak un ( hamuru açmak için) 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için) Şurubu; 2[IMG]http://www.********.com/images/smilies/smiliv.gif[/IMG]5 bardak tozşeker 1[IMG]http://www.********.com/images/smilies/smiliv.gif[/IMG]5 bardak su 1/4 limon Süsü için; 1 bardak krem şanti 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık =HAZIRLANIŞI= Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları[IMG]http://www.********.com/images/smilies/smiliv.gif[/IMG] bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün. 4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın. 5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin. |
Cennet Köşkü Tarifi
Milföly Hamuru;
250 gr un (2 tepeleme su bardağı) 1/2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 bardak su 200 gr margarin 1/2 bardak un (hamuru açmak için) 1 yumurta sarısı (hamurun üstü için) Şurubu; 2.5 bardak tozşeker 1.5 bardak su 1/4 limon Süsü için; 1 bardak krem şanti 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandınlmış yumurta sarısı sürün. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şanti sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.