Milföyden Şöbiyet Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyden Şöbiyet TarifiMilföyden Şöbiyet Tarifi 20 adet kare milföy hamuru 1,5 su bardağı ceviz 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı Şerbet için: 2,5 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker Yarım limon suyu Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır Milföy hamurları şeklini bozmadan, merdaneyle biraz büyütülür Sonra artı şeklinde kesilerek her milföyden 4 parça çıkarılır Daha sonra üçgen kenarına dövülmüş ceviz konur ve üçgen olarak kapatılır Bütün şöbiyetler aynı şekilde hazırlanır Yağlanmış tepsiye az bindirerek dizilir Üzerine tereyağı gezdirilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir![]() |
|
Milföyden Şöbiyet Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyden Şöbiyet Tarifi10 yaprak milföy hamuru 1 bardak süt 2,5 yemek kasigi irmik yarim bardak kadar findik yada fıstık ici 3 bardak su 3 bardak seker bir miktar tereyagi Önce şerbeti hazirlayip soğutmak gerekli, koyu kivamli bir şerbet olucak Milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin bu sirada süt ve irmikten oluşan kaymagi pişirin onuda bir kösede ilinmasi için birakin Milföy hamurlari çözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir Hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pişirilir Firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soğuk şerbet dökülür
|
|
|
|