ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Milföyden Şöbiyet Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015870)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:44 AM

Milföyden Şöbiyet Tarifi
 
Milföyden Şöbiyet Tarifi

20 adet kare milföy hamuru
1,5 su bardağı ceviz
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbet için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Milföy hamurları şeklini bozmadan, merdaneyle biraz büyütülür. Sonra artı şeklinde kesilerek her milföyden 4 parça çıkarılır. Daha sonra üçgen kenarına dövülmüş ceviz konur ve üçgen olarak kapatılır. Bütün şöbiyetler aynı şekilde hazırlanır. Yağlanmış tepsiye az bindirerek dizilir. Üzerine tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:44 AM

Milföyden Şöbiyet Tarifi
 
10 yaprak milföy hamuru

1 bardak süt

2,5 yemek kasigi irmik

yarim bardak kadar findik yada fıstık ici

3 bardak su

3 bardak seker

bir miktar tereyagi

Önce şerbeti hazirlayip soğutmak gerekli, koyu kivamli bir şerbet olucak. Milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin.bu sirada süt ve irmikten oluşan kaymagi pişirin onuda bir kösede ilinmasi için birakin. Milföy hamurlari çözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir. Hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pişirilir. Firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soğuk şerbet dökülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.