Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı TarifiKaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi 3 adet kabukları soyulmuş 2ye bölünmüş ayva 2 bardak toz şeker 2 bardak su 6-7 adet karanfil Servis için: 100 gr kaymak ![]() Ayvaları şeker ve su ile birlikte kapaklı bir tencerede yaklaşık 2 saat kadar ara ara kpağı açıp kapamak şartıyla pişirilir Piştikten sora kaymak ile servis yapılır
|
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ayva Tatlısı TarifiKaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
![]() Yapılışı: Ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızın kabuklarını soyuyoruz, içlerini çıkarıyoruz İçlerini çıkarma işlemi sırasında ayva çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyuyoruz ( gıda boyası yerine onları kullanacağız renk vermesi için) Çok derin olmayan bir tencereye ayvalarımızı dizip ortalarına önce eşit miktarda çekirdeklerini koyuyoruz, ardından bir kaşık yardımı ile şekeri ortaları dolacak şekilde ilave ediyoruz Geri kalan şekerimizi tencereye olduğu gibi koyuyoruz 1 bardak suyumuzu da tencerenin içindeki şekere ilave edip kısık ateşte kapak kapalı şekilde renkleri pembeleşene kadar pişiriyoruz Renkleri degiştikten sonra pişen ayvalarımızı yine çekirdekleri ile birlikte bir borcama alıp, tenceredeki şerbeti ile birlikte 180 derece fırında 15 dak kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis tabağına alıp, arzu edilirse kaymak ilave edip servis ediyoruz
|
|
|
|