ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015812)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:54 AM

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
 
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

3 adet kabukları soyulmuş 2ye bölünmüş ayva
2 bardak toz şeker
2 bardak su
6-7 adet karanfil
Servis için: 100 gr kaymak

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Ayvaları şeker ve su ile birlikte kapaklı bir tencerede yaklaşık 2 saat kadar ara ara kpağı açıp kapamak şartıyla pişirilir. Piştikten sora kaymak ile servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 02:54 AM

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
 
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
  • 4 adet orta boy ayva
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Ayva çekirdekleri
  • SERVİS İÇİN
  • Kaymak
  • Ceviz

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yapılışı:
Ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızın kabuklarını soyuyoruz, içlerini çıkarıyoruz .İçlerini çıkarma işlemi sırasında ayva çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyuyoruz ( gıda boyası yerine onları kullanacağız renk vermesi için). Çok derin olmayan bir tencereye ayvalarımızı dizip ortalarına önce eşit miktarda çekirdeklerini koyuyoruz, ardından bir kaşık yardımı ile şekeri ortaları dolacak şekilde ilave ediyoruz. Geri kalan şekerimizi tencereye olduğu gibi koyuyoruz . 1 bardak suyumuzu da tencerenin içindeki şekere ilave edip kısık ateşte kapak kapalı şekilde renkleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Renkleri degiştikten sonra pişen ayvalarımızı yine çekirdekleri ile birlikte bir borcama alıp, tenceredeki şerbeti ile birlikte 180 derece fırında 15 dak. kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis tabağına alıp, arzu edilirse kaymak ilave edip servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.