Kayısılı Parfe Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Parfe TarifiKayısılı Parfe Tarifi Malzemeler: - 1 paket bebe bisküvisi, - 2 yemek kaşığı un, - 1 su bardağı tozşeker, - 200 gr margarin,- 1 adet yumurta, - 1/2 litre süt, - 250 gr kuru kayısı,- 1 su bardağı fındık ![]() Sosu için: - 1 yemek kaşığı nişasta, - 3 yemek kaşığı şeker, - 4 yemek kaşığı kakao, - 1,5 su bardağı su ![]() Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın![]() Afiyet olsun |
|
Kayısılı Parfe Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Parfe TarifiKayısılı Parfe Tarifi Malzemeler, 2,5 su bardağı kayısı suyu 2 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 5 adet kuru kayısı ![]() Hazırlanışı, Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin ![]() Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye ilave edin ![]() Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin ![]() Ilındıktan sonra kâselere pay edin ![]() Derin dondurucuda 35 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda kâseleri servis tabağına ters çevirin ![]() Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfelerin üzerini süsleyin ![]() Soğuk servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|