![]() |
Kayısılı Parfe Tarifi
Kayısılı Parfe Tarifi
Malzemeler: - 1 paket bebe bisküvisi, - 2 yemek kaşığı un, - 1 su bardağı tozşeker, - 200 gr. margarin, - 1 adet yumurta, - 1/2 litre süt, - 250 gr. kuru kayısı, - 1 su bardağı fındık. Sosu için: - 1 yemek kaşığı nişasta, - 3 yemek kaşığı şeker, - 4 yemek kaşığı kakao, - 1,5 su bardağı su. Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Süt ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İçine bisküvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun. Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters çevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun |
Kayısılı Parfe Tarifi
Kayısılı Parfe Tarifi
Malzemeler, 2,5 su bardağı kayısı suyu 2 yemek kaşığı nişasta 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 5 adet kuru kayısı http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı, Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin. Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye ilave edin. Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin. Ilındıktan sonra kâselere pay edin. Derin dondurucuda 35 dakika bekletin. Sürenin sonunda kâseleri servis tabağına ters çevirin. Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfelerin üzerini süsleyin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.