![]() |
Karışık Meyveli Pelte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık Meyveli Pelte TarifiKarışık Meyveli Pelte Tarifi 1 su bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 100 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker 1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 60 gr (1/2 su bardağı) nişasta (yarım bardak suda ezilmiş) 2 iri muz (kabukları soyulup, halka doğranmış) 2 portakal (kabuklan soyulup, dilimlere ayrılmış) ![]() Büyükçe bir tencereye su, portakal suyu, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyup, orta ateşe oturtunuz ![]() Ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız ![]() ![]() ![]() Birer kişilik 8 kaseye muz ve portakalları eşit olarak yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|