Karışık Meyveli Pelte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Meyveli Pelte TarifiKarışık Meyveli Pelte Tarifi 1 su bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 100 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker 1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 60 gr (1/2 su bardağı) nişasta (yarım bardak suda ezilmiş) 2 iri muz (kabukları soyulup, halka doğranmış) 2 portakal (kabuklan soyulup, dilimlere ayrılmış) Büyükçe bir tencereye su, portakal suyu, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyup, orta ateşe oturtunuz Ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız Yumurta teli ile nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek, bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alınız Birer kişilik 8 kaseye muz ve portakalları eşit olarak yerleştiriniz Tenceredeki pelteyi kaselere eşit olarak boşaltıp servis ediniz
|
|
|
|