![]() |
Karışık Meyveli Pelte Tarifi
Karışık Meyveli Pelte Tarifi
1 su bardağı portakal suyu 3 su bardağı su 100 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker 1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 60 gr (1/2 su bardağı) nişasta (yarım bardak suda ezilmiş) 2 iri muz (kabukları soyulup, halka doğranmış) 2 portakal (kabuklan soyulup, dilimlere ayrılmış). Büyükçe bir tencereye su, portakal suyu, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyup, orta ateşe oturtunuz. Ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız. Yumurta teli ile nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz. Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek, bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alınız. Birer kişilik 8 kaseye muz ve portakalları eşit olarak yerleştiriniz. Tenceredeki pelteyi kaselere eşit olarak boşaltıp servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.