![]() |
Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ )Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ ) MALZEMELER: 1 kg yağsız kıyma 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan et ölçüsünde ince bulgur bir avuç yarma 1 yumurta salça tuz baharat isteğe bağlı maydonoz ve reyhan ![]() YAPILIŞI: Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur ![]() Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulur ![]() ![]() ![]() Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür ![]() Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür ![]() Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|