![]() |
Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ )
Harput Köftesi Tarifi ( Elazığ )
MALZEMELER: 1 kg yağsız kıyma 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan et ölçüsünde ince bulgur bir avuç yarma 1 yumurta salça tuz baharat isteğe bağlı maydonoz ve reyhan. YAPILIŞI: Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur. Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulur.Daha sonra yavaş yavaş bulgur yoğrularak ete dahil edilir.Yoğrulurken bulgurun yumuşaması için ara sıra su serpilir. Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür. Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür. Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.