Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
basma, cevizli, kadayıf, tarifi

Cevizli Basma Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Basma Kadayıf Tarifi



Cevizli Basma Kadayıf Tarifi

Malzemeler :
750 Gr Yaş Kadayıf
100 Gr Tereyağı
100 Gr Margarin
1 Tatlı K Pekmez
300 Gr Ceviz

Şerbeti İçin:
1,5 Kg Toz Şeker
1 Lt Su
Yarım Limon

Hazırlanışı
Tepsinizi tereyağıyla iyice yağlayın Kadayıfı elinizle koparıp diderek tel tel ayırın Yağladığınız tepsiye kadayıfın yarısını alın Elinizle bastırın Üzerine dövülmüş cevizi dökün Kalan kadayıfı üzerine serperek koyun ve başka bir tepsiyle üzerine iyice bastırın Püf noktası iyice sıkıştırılmasıdır

Üzerini kapakla ya da tepsiyle kapatarak bir ağırlık koyup yarım saat bekletirseniz daha iyi sıkıştırabilirsiniz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Altı kızarınca ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirinŞerbet malzemelerini tencerede kaynatın Fırından çıkan sıcak tatlıya şerbeti de sıcak halde dökün Üzerini yeşil toz fıstıkla süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.