![]() |
Kuru İncir Tatlisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlisi TarifiKURU İNCİR TATLISI MALZEMESİ: 500 gr ![]() 500 gr ![]() 200 gr ![]() 100 gr ![]() katıyağ su ![]() incirlerin sapını kesin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlisi TarifiKuru incir tatlisi tarifi Kuru incirin saplarını kesip yerine parmağınızla geniş bir çukur açınız, tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındığı çukurlara doldurup dibi tereyağlı tepsiye dizerek incirlerle beraber oluncaya kadar su doldurup üstünü bir kapakla örtünüz ![]() ![]() Not: Süt konmasa da olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru İncir Tatlisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlisi TarifiKuru incir tatlisi tarifi Malzemeler 1 kilo kuru incir 100 gram toz şeker 200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş) 50 gram tereyağı Hazırlanısı Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|