![]() |
Kuru İncir Tatlisi Tarifi
KURU İNCİR TATLISI
MALZEMESİ: 500 gr. incir 500 gr. süt 200 gr. toz şeker 100 gr. dövülmüş ceviziçi katıyağ su. incirlerin sapını kesin. Kesilen yeri parmakla iterek incirlerin içinde oyuklar açın. Oyuklara şekerle karıştırılmış ceviz içini doldurup, yağlanmış tencereye dizin, incirlerin üstünü örtecek kadar su koyup orta ateşe oturtun ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine şekerli kaynar sütü dökün. |
Kuru İncir Tatlisi Tarifi
Kuru incir tatlisi tarifi
Kuru incirin saplarını kesip yerine parmağınızla geniş bir çukur açınız, tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındığı çukurlara doldurup dibi tereyağlı tepsiye dizerek incirlerle beraber oluncaya kadar su doldurup üstünü bir kapakla örtünüz. Hafif ateşte suyunu üzerine gezdirip 1 - 2 dakika kaynattıktan sonra indirip soğumağa bırakınız. Not: Süt konmasa da olur. Konan su yerine az şekerli şerbet dökülürse daha iyi olur. |
Kuru İncir Tatlisi Tarifi
Kuru incir tatlisi tarifi
Malzemeler 1 kilo kuru incir 100 gram toz şeker 200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş) 50 gram tereyağı Hazırlanısı Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır. Sap yerlerinden bıçakla yarıp bir cep açmalıdır. Toz şekerle beraber dövülmüş ceviz, fındık ve antepfıstığını, bu ceplere doldurup incirlerin dudaklarını kapamalıdır. Böylece hazırlanmış incirleri kenarlı ve içi tereyağlanmış bir tepsiye dizmelidir. İncirleri örtecek kadar su da ilâve etmelidir. İncirleri, hafif ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirmelidir. Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.