![]() |
Unsuz Havuçlu Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unsuz Havuçlu Kek TarifiUnsuz Havuçlu Kek tarifi Malzemeler: (20cm kek kalıbı için) - 4 adet Yumurta Sarısı (80 gr) - 40 gr ![]() - 120 gr ![]() - 1 yemek kaşığı rom (opsiyonel) 15ml ![]() - 1 çay kaşığı vanilya özütü 5 ml ![]() - 180 gr ![]() - 4 adet yumurta beyazı (120 gr) - 1 tutam tuz - 100 gr ![]() - Pudra şekeri Hazırlanışı: 1- 20 cm ![]() ![]() ![]() 2- Toz bademi tavaya alarak düşük ateşte karıştırarak biraz kavurun ![]() ![]() 3- Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını tuz ve şekerle birlikte köpük haline gelene kadar çırpın ![]() 4- Yumurta sarılarını bal ile yüksek hızda 2-3 dakika kabarıp beyazlaşana kadar çırpın ![]() 5- Rende havuçları(suyuyla birlikte),rom ve vanilyayı karıştırın ![]() 6- Elekten geçirdiğiniz toz bademi ekleyip karıştırın ![]() 7- Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla karışıma söndürmeden ekleyin ![]() ![]() 8- Hamuru kek kalıbına döküp 190 C de ısıtılmış fırına verin ![]() ![]() ![]() 9- 15 dakika kalıpta soğutup kalıbın kenarlarından bıçakla geçerek keki çıkartın ![]() 10- Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|