Unsuz Havuçlu Kek Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Unsuz Havuçlu Kek TarifiUnsuz Havuçlu Kek tarifi Malzemeler: (20cm kek kalıbı için) - 4 adet Yumurta Sarısı (80 gr) - 40 gr bal - 120 gr iyi rendelenmiş havuç - 1 yemek kaşığı rom (opsiyonel) 15ml - 1 çay kaşığı vanilya özütü 5 ml Yada ½ paket vanilin - 180 gr iyi çekilmiş badem tozu - 4 adet yumurta beyazı (120 gr) - 1 tutam tuz - 100 gr toz şeker - Pudra şekeri Hazırlanışı: 1- 20 cmlik kek kalıbının alt kısmını hafifçe yağlayarak aynı çapta kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirinKalıbın yan yüzeyini yağlamanıza gerek yok 2- Toz bademi tavaya alarak düşük ateşte karıştırarak biraz kavurunKavurmak bademin nemini alıp tadının daha baskın hissedilmesine yol açacaktır 3- Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını tuz ve şekerle birlikte köpük haline gelene kadar çırpın(Çok sert olmamalıdır) 4- Yumurta sarılarını bal ile yüksek hızda 2-3 dakika kabarıp beyazlaşana kadar çırpın 5- Rende havuçları(suyuyla birlikte),rom ve vanilyayı karıştırın 6- Elekten geçirdiğiniz toz bademi ekleyip karıştırın 7- Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla karışıma söndürmeden ekleyinFazla karıştırıp sulanmasına izin vermeyin 8- Hamuru kek kalıbına döküp 190 C de ısıtılmış fırına verin10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra fırını 175 C ye düşürüp 30 dakika daha pişirinKürdan testi yaparak fırından çıkarın 9- 15 dakika kalıpta soğutup kalıbın kenarlarından bıçakla geçerek keki çıkartın 10- Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz |
|