![]() |
Unsuz Havuçlu Kek Tarifi
Unsuz Havuçlu Kek tarifi
Malzemeler: (20cm kek kalıbı için) - 4 adet Yumurta Sarısı (80 gr) - 40 gr. bal - 120 gr. iyi rendelenmiş havuç - 1 yemek kaşığı rom (opsiyonel) 15ml. - 1 çay kaşığı vanilya özütü 5 ml. Yada ½ paket vanilin - 180 gr. iyi çekilmiş badem tozu - 4 adet yumurta beyazı (120 gr) - 1 tutam tuz - 100 gr. toz şeker - Pudra şekeri Hazırlanışı: 1- 20 cm.lik kek kalıbının alt kısmını hafifçe yağlayarak aynı çapta kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin.Kalıbın yan yüzeyini yağlamanıza gerek yok. 2- Toz bademi tavaya alarak düşük ateşte karıştırarak biraz kavurun.Kavurmak bademin nemini alıp tadının daha baskın hissedilmesine yol açacaktır. 3- Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını tuz ve şekerle birlikte köpük haline gelene kadar çırpın.(Çok sert olmamalıdır) 4- Yumurta sarılarını bal ile yüksek hızda 2-3 dakika kabarıp beyazlaşana kadar çırpın. 5- Rende havuçları(suyuyla birlikte),rom ve vanilyayı karıştırın. 6- Elekten geçirdiğiniz toz bademi ekleyip karıştırın. 7- Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla karışıma söndürmeden ekleyin.Fazla karıştırıp sulanmasına izin vermeyin. 8- Hamuru kek kalıbına döküp 190 C de ısıtılmış fırına verin.10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra fırını 175 C ye düşürüp 30 dakika daha pişirin.Kürdan testi yaparak fırından çıkarın. 9- 15 dakika kalıpta soğutup kalıbın kenarlarından bıçakla geçerek keki çıkartın. 10- Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.