ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Unsuz Havuçlu Kek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015521)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:42 AM

Unsuz Havuçlu Kek Tarifi
 
Unsuz Havuçlu Kek tarifi

Malzemeler:

(20cm kek kalıbı için)

- 4 adet Yumurta Sarısı (80 gr)

- 40 gr. bal

- 120 gr. iyi rendelenmiş havuç

- 1 yemek kaşığı rom (opsiyonel) 15ml.

- 1 çay kaşığı vanilya özütü 5 ml. Yada ½ paket vanilin

- 180 gr. iyi çekilmiş badem tozu

- 4 adet yumurta beyazı (120 gr)

- 1 tutam tuz

- 100 gr. toz şeker

- Pudra şekeri

Hazırlanışı:

1- 20 cm.lik kek kalıbının alt kısmını hafifçe yağlayarak aynı çapta kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin.Kalıbın yan yüzeyini yağlamanıza gerek yok.

2- Toz bademi tavaya alarak düşük ateşte karıştırarak biraz kavurun.Kavurmak bademin nemini alıp tadının daha baskın hissedilmesine yol açacaktır.

3- Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını tuz ve şekerle birlikte köpük haline gelene kadar çırpın.(Çok sert olmamalıdır)

4- Yumurta sarılarını bal ile yüksek hızda 2-3 dakika kabarıp beyazlaşana kadar çırpın.

5- Rende havuçları(suyuyla birlikte),rom ve vanilyayı karıştırın.

6- Elekten geçirdiğiniz toz bademi ekleyip karıştırın.

7- Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla karışıma söndürmeden ekleyin.Fazla karıştırıp sulanmasına izin vermeyin.

8- Hamuru kek kalıbına döküp 190 C de ısıtılmış fırına verin.10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra fırını 175 C ye düşürüp 30 dakika daha pişirin.Kürdan testi yaparak fırından çıkarın.

9- 15 dakika kalıpta soğutup kalıbın kenarlarından bıçakla geçerek keki çıkartın.

10- Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.