Taş Kadayıf Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş Kadayıf TarifiTaş Kadayıf tarifi İçin Malzemeler :
![]() Yemeğinin Hazırlanışı: Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır 2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır 3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr kaynak:pişirelim
|
|
Taş Kadayıf Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş Kadayıf TarifiTaş Kadayıf Tarifi 500 g hazır taş kadayıf hamuru 1 su bardağı kırık ceviz 2 su bardağı ayçiçeği yağı Şurubu için: 3 su bardağı şeker 3 bardak su 1/2 limon suyu Kırık ceviz, hazır taş kadayıflarının ortasına bir yemek kaşığı kadar koyulur Uçlarını birleştirilerek, elle bastırmak suretiyle yapıştırılır Önceden ısıtılmış kızgın yağın içinde pişirilir Piştikten sonra yağdan alınarak üzerine daha önceden hazırlanmış olan soğuk şurup dökülür Soğuk servis yapılır
|
|
|
|