ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Taş Kadayıf Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015518)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:42 AM

Taş Kadayıf Tarifi
 
Taş Kadayıf tarifi

İçin Malzemeler :
  • 500 gr yassı kadayıf
  • 300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Kızartmak için yeterince sıvı yağ
  • Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Taş Kadayıf

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yemeğinin Hazırlanışı:

Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır. 2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılr. kaynak:pişirelim

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:43 AM

Taş Kadayıf Tarifi
 
Taş Kadayıf Tarifi

500 g hazır taş kadayıf hamuru
1 su bardağı kırık ceviz
2 su bardağı ayçiçeği yağı
Şurubu için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
1/2 limon suyu

Kırık ceviz, hazır taş kadayıflarının ortasına bir yemek kaşığı kadar koyulur. Uçlarını birleştirilerek, elle bastırmak suretiyle yapıştırılır. Önceden ısıtılmış kızgın yağın içinde pişirilir. Piştikten sonra yağdan alınarak üzerine daha önceden hazırlanmış olan soğuk şurup dökülür. Soğuk servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.