10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasbahçe Pasta Tarifi
Hasbahçe Pasta Tarifi
Malzemeler
2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması
300 gr krem şanti
250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs )
50 gr şurup
Süslemek için :
100 gr bitter çikolata
300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)
Hazırlanışı- 1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin

- Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın

- Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin

- Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın

- Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun

- Meyvelerin üzerine krema sürün

- İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın

- Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın

- Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin

- Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin
(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
- Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın

- Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün

- Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın

- Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın

|
|
|