| Prof. Dr. Sinsi |
10-29-2012 03:46 AM |
Hasbahçe Pasta Tarifi
Hasbahçe Pasta Tarifi
Malzemeler
2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması
300 gr krem şanti
250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs..)
50 gr şurup
Süslemek için :
100 gr bitter çikolata
300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)
Hazırlanışı - 1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.
- Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.
- Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.
- Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın.
- Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.
- Meyvelerin üzerine krema sürün.
- İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.
- Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.
- Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
- Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.
- Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
- Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.
- Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
|