ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hasbahçe Pasta Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015498)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:46 AM

Hasbahçe Pasta Tarifi
 
Hasbahçe Pasta Tarifi

Malzemeler

2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması
300 gr krem şanti
250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs..)
50 gr şurup
Süslemek için :
100 gr bitter çikolata
300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)

Hazırlanışı
  • 1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.
  • Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.
  • Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.
  • Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın.
  • Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.
  • Meyvelerin üzerine krema sürün.
  • İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.
  • Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.
  • Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
  • Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
  • Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.
  • Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.