Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, merengi, tarifi

İtalyan Merengi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Merengi Tarifi



500 gr tozşeker (2 su bardağı)

200 ml su

8 adet yumurta akı

Şekeri ve suyu bir tencereye koyarak bir taşım kaynatın Tencerenin kenarlarını ıslatılmış bir frıça ile sürekli temizleyerek karışımı 140° C'ye kadar ısıtın Yumurta aklarını bir çırpma teli veya mikser ile çırparak kar haline getirin Şekerli karışım 140° C'ye geldiğinde yumurta aklarını çırpmayı sürdürerek yavaş yavaş yumurta karma ekleyin Karışımı tamamen soğutuncaya kadar çırpmayı sürdürün Soğuyunca merenginizi kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.