ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   İtalyan Merengi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1015445)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 03:55 AM

İtalyan Merengi Tarifi
 
500 gr. tozşeker (2 su bardağı)

200 ml. su

8 adet yumurta akı

Şekeri ve suyu bir tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Tencerenin kenarlarını ıslatılmış bir frıça ile sürekli temizleyerek karışımı 140° C'ye kadar ısıtın. Yumurta aklarını bir çırpma teli veya mikser ile çırparak kar haline getirin. Şekerli karışım 140° C'ye geldiğinde yumurta aklarını çırpmayı sürdürerek yavaş yavaş yumurta karma ekleyin. Karışımı tamamen soğutuncaya kadar çırpmayı sürdürün. Soğuyunca merenginizi kullanın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.